Υλικά:

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 μεσαία κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό

αλατοπίπερο

12 φέτες λευκού ψωμιού

12 βραστά αυγά

2 στικ σέλερι

μισό κρεμμύδι

¾ φλιτζάνι μαγιονέζα

μισό μαρούλι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεσαία φωτιά. Ρίξτε τα 4 κρεμμύδια και ανακατέψτε πού και πού μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα. Προσθέστε το βαλσαμικό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καφέ απόχρωση
  2. Ψήστε λίγο το ψωμί και σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, το σέλερι, το κρεμμύδι και λίγη μουστάρδα. Προσθέστε και τη μαγιονέζα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  3. Πάρτε τις μισές φέτες ψωμιού και τοποθετήστε φύλλα μαρουλιού, μετά τη σαλάτα αυγού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.