Υλικά:
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μεσαία κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό
αλατοπίπερο
12 φέτες λευκού ψωμιού
12 βραστά αυγά
2 στικ σέλερι
μισό κρεμμύδι
¾ φλιτζάνι μαγιονέζα
μισό μαρούλι
Εκτέλεση:
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεσαία φωτιά. Ρίξτε τα 4 κρεμμύδια και ανακατέψτε πού και πού μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα. Προσθέστε το βαλσαμικό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καφέ απόχρωση
- Ψήστε λίγο το ψωμί και σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, το σέλερι, το κρεμμύδι και λίγη μουστάρδα. Προσθέστε και τη μαγιονέζα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
- Πάρτε τις μισές φέτες ψωμιού και τοποθετήστε φύλλα μαρουλιού, μετά τη σαλάτα αυγού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.