Υλικά για 8 μερίδες

500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

500 ml φρέσκο γάλα πλήρες

5 κρόκοι αβγών

1 φασολάκι βανίλια

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Μαύρη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια, την οποία έχετε χαράξει κατά μήκος. Φροντίζετε το μείγμα να ζεσταθεί καλά, αλλά να μη βράσει. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.

2. Αφαιρείτε τη βανίλια από τη ζεστή κρέμα και ξύνετε το φασόλι της για να βγουν τα μαύρα σποράκια της.

3. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τους χτυπάτε με τη ζάχαρη. Σιγά-σιγά καθώς τους χτυπάτε προσθέτετε και το ζεστό μείγμα της κρέμας.

4. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 πυρίμαχα μπολάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί με ζεστό νερό που φτάνει περίπου στο μέσο των μπολ.

5. Ψήνετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να πήξουν.

6. Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε να ψήνετε στο γκριλ με απόσταση γύρω στα 8 εκ. από την επιφάνεια της φωτιάς.