Υλικά για το κέικ:

100 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ζάχαρη

μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

75 γραμ. βούτυρο

150 γραμ. ζάχαρη άχνη

μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας γάλα

200 γραμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

τρούφες σε διάφορα χρώματα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώστε ένα ταψάκι. Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά, μετά το αλεύρι και χτυπήστε καλά. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  2. Φτιάξτε τη βουτυρόκρεμα. Σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη  και προσθέστε τη βανίλια και το γάλα. Όταν κρυώσει το κέικ, κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε με τη βουτυρόκρεμα. Φτιάξτε μπαλάκια, περάστε από ένα πλαστικό καλαμάκι στη βάση και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τις τρούφες σε άλλο πιάτο. Πάρτε κάθε καλαμάκι με κέικ, βουτήξτε το στη σοκολάτα και μετά στις τρούφες. Ξαναβάλτε στο ψυγείο.