Υλικά
1½ κιλό πάπια
6 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 λίτρο λευκό κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά λευκό ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε 3 ώρες να «ποτίσει». Στραγγίζετε, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το χυμό 2 πορτοκαλιών, το ζωμό του κοτόπουλου και ξίδι και ψήνετε 1 1/2 ώρα στο φούρνο.