Πάπια πορτοκάλι

Ένα πεντανόστιμο και αρωματικό πιάτο
18 Δεκεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά

1½ κιλό πάπια

6 πορτοκάλια (το χυμό τους)

1 λίτρο λευκό κρασί

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλιά λευκό ξίδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε 3 ώρες να «ποτίσει». Στραγγίζετε, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το χυμό 2 πορτοκαλιών, το ζωμό του κοτόπουλου και ξίδι και ψήνετε 1 1/2 ώρα στο φούρνο.

Πρόσφατα Άρθρα
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι 6 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Μελιτζανόρυζο 5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι 4 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Φασολάκια γιαχνί με παστό μπακαλιάρο 3 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version