Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ

Τα κουλουράκια που μυρίζουν και τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας
20 Δεκεμβρίου 2018 | 06:00

Υλικά:

¾ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο

¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 αυγό

2/3 φλιτζάνι μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 και ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

αλάτι μοσχοκάρυδο

τρούφες και έτοιμο γλάσο για διακόσμηση

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι για 2 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε τα όλα μαζί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σιγά σιγά, ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη για 2-3 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και περάστε δύο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίξτε τις ζύμες με πλάστη και φτιάξτε μικρά ανθρωπάκια ή όποια σχήματα σας αρέσουν. Ψήστε τα 9 με 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν. Διακοσμήστε με έτοιμο γλάσο και τρούφες.
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version