Υλικά:
6 γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε όγδοα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
μισό φλιτζάνι ξινή κρέμα
λίγο αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βάλτε τις γλυκοπατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε. Ξαναβάλτε τις μέσα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και λιώστε τα με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμος.