Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο σέλερι
1 ψιλοκομμένο καρότο
2 σκελίδες σκόρδου
λίγο αλάτι
2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γαλοπούλα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
¾ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 ματσάκι δενδρολίβανο
λίγο πιπέρι
μισό κιλό μακαρόνια
λίγη παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση:
- Βάλτε τηγάνι στη φωτιά με ελαιόλαδο. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο. Αλατίστε και τηγανίστε για 8-10 λεπτά. Ρίξτε τη γαλοπούλα και τον πολτό για 5 ακόμα λεπτά. Προσθέστε το κρασί και τηγανίστε μέχρι να εξατμιστεί. Βάλτε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
- Βράστε τα ζυμαρικά και κρατήστε λίγο από το νερό για να το ρίξετε στο τηγάνι μαζί με τα μακαρόνια. Σερβίρετε με παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.