Υλικά για 8 μερίδες

1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας

500 γρ. καρότα

2 πατάτες

4 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου

4-5 κουταλιές κολοκυθόσπορο ψημένο

Λίγο μπούκοβο για το γαρνίρισμα

5 φέτες ψημένο τραγανό προσούτο για το γαρνίρισμα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα καρότα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες. Καθαρίστε από τη φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετέ τα με το βούτυρο για λίγα λεπτά. Ρίξτε τον ζωμό και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 40΄. Όταν μαγειρευτεί η σούπα, πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και ξαναβάλτε τη στην κατσαρόλα. Αφήστε τη σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να βράσει. Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το μπούκοβο, τον κολοκυθόσπορο και το τραγανό προσούτο.

Για το τραγανό προσούτο: Βάλτε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 220° C για 7-8΄ μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφήστε τις να κρυώσουν, ψιλοκόψτε τις ή σπάστε τις με τα χέρια και γαρνίρετε με αυτές σούπες, σαλάτες ή ριζότο.