Υλικά
400 γρ. μείγμα σαλατικών (ρόκα, σαλάτα, αντίδι)
500 γρ. μανιτάρια
1 αβοκάντο
100 γρ. ντοματίνια
80 γρ. ανθότυρο
210 ml ελαιόλαδο
50 ml μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
25 γρ. κουκουνάρι
1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1½ κουταλιά θυμάρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα μανιτάρια με 60 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1 κουταλιά θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε για μερικές ώρες να μαριναριστούν. Τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Χτυπάτε στο μπλέντερ το μπαλσάμικο, το κουκουνάρι, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να φτιάξετε βινεγκρέτ. Από αυτήν θα χρειαστείτε 100 ml, και την υπόλοιπη τη φυλάτε στο ψυγείο. Βάζετε σε ένα μπολ τα μανιτάρια, το μείγμα λαχανικών, το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα. Θρυμματίζετε από πάνω το ανθότυρο και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ.