Υλικά:

Μισό κιλό κιμά κοτόπουλο

2 σκελίδες σκόρδου

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

¼ φλιτζάνι σκόνη από κόκκινη πιπεριά

αλατοπίπερο

4 φέτες μοτσαρέλα

16 φέτες γαλοπούλα

1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας

4 ψωμάκια για χάμπουργκερ

λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με το σκόρδο, το μαϊντανό και τη σκόνη πιπεριάς. Αλατοπιπερώστε καλά. Ζυμώστε τον κιμά με τα χέρια και φτιάξτε 4 μπιφτέκια.

 

Σε ένα τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε λάδι. Τηγανίστε τα μπιφτέκια για 5-6 λεπτά κάθε πλευρά.

 

Βάλτε πάνω από κάθε μπιφτέκι λίγη σάλτσα, μία φέτα τυριού και 4 φέτες γαλοπούλας (ή μπέικον). Καλύψτε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί για 2 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ, ζεστάνετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε από πάνω το άλλο ψωμάκι.