Υλικά:
Μισό κιλό κιμά κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδου
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ φλιτζάνι σκόνη από κόκκινη πιπεριά
αλατοπίπερο
4 φέτες μοτσαρέλα
16 φέτες γαλοπούλα
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με το σκόρδο, το μαϊντανό και τη σκόνη πιπεριάς. Αλατοπιπερώστε καλά. Ζυμώστε τον κιμά με τα χέρια και φτιάξτε 4 μπιφτέκια.
Σε ένα τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε λάδι. Τηγανίστε τα μπιφτέκια για 5-6 λεπτά κάθε πλευρά.
Βάλτε πάνω από κάθε μπιφτέκι λίγη σάλτσα, μία φέτα τυριού και 4 φέτες γαλοπούλας (ή μπέικον). Καλύψτε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί για 2 περίπου λεπτά. Σε ένα μπολ, ζεστάνετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε από πάνω το άλλο ψωμάκι.