Υλικά:

200 γραμ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

200 γραμ. βούτυρο σε κυβάκια

1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

85 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

85 γραμ. απλό αλεύρι

λίγη μαγειρική σόδα

200 γραμ. ζάχαρη

200 γραμ. καστανή ζάχαρη

25 γραμ. κακάο

3 αυγά

75 ml βουτυρόγαλα

50 γραμ. τριμμένη σοκολάτα

Για την γκανάς:

200 γραμ. μαύρη σοκολάτα

300 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ.
  2. Ρίξτε την μαύρη σοκολάτα σε μία μεσαία κατσαρόλα με 200 γραμ. βούτυρο, προσθέστε τον καφέ μέσα σε 125 ml κρύο νερό και ρίξτε το μέσα. Ζεστάνετε τα μέχρι να λιώσουν στο μάτι ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε 85 γραμ. αλεύρι, 85 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη σόδα, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και το κακάο. Χτυπήστε τα 3 αυγά και το βουτυρόγαλα.
  4. Ρίξτε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του αυγού μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Ρίξτε το στο ταψί και ψήστε για περίπου 1μιση ώρα. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το οριζόντια σε τρία ίσα μέρη.
  5. Για να φτιάξετε την γκανάς, ρίξτε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ. Χύστε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και αφήστε το να βράσει. Ρίξτε το πάνω από τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
  6. Ενώστε τα μέρη του κέικ με σοκολάτα γκανάς στο ενδιάμεσο και ρίξτε την υπόλοιπη από πάνω. Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα