Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
250 γραμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδου
λεπτές φέτες κρεμμυδιού\
1 κουταλιά της σούπας κάρι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
400 γραμ. αρακά
85 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
λίγο κύμινο
2 ψωμάκια για μπέργκερ
2 φέτες ντομάτας
φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση:
- Ρίξτε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίστε το μανιτάρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το κάρι, το ξύσμα και χυμό λεμονιού για άλλα 2 λεπτά και βάλτε τα όλα σε ένα πιάτο.
- Λιώστε με ένα πιρούνι τον αρακά σε ένα μπολ, προσθέστε το μείγμα μανιταριών και τη φρυγανιά και φτιάξτε 4 μπιφτέκια. Τηγανίστε για 3 λεπτά κάθε πλευρά.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με το κύμινο και απλώστε μία πλευρά κάθε ψωμιού. Βάλτε τα μπιφτέκια, την ντομάτα και μαρούλι.