Υλικά:

300 γραμ. μαλακό βούτυρο

300 γραμ. καστανή ζάχαρη

6 αυγά

300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλιές της σούπας γάλα

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

500 γραμ. αμυγδαλόπαστα

ζάχαρη άχνη 200 γραμ. μαύρη σοκολάτα

250 γραμ. σοκολατάκια ή σοκοφρετάκια

400 γραμ. κόκκινη βουτυρόκρεμα

τρουφάκια

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψάκι.
  2. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Πάρτε το μισό μείγμα και βάλτε το στο ταψάκι με κουταλιές. Βάλτε το υπόλοιπο σε ένα μπολ με το κόκκινο χρώμα. Τοποθετήστε 175 γραμ. από το κόκκινο μείγμα γύρω γύρω από το άλλο στο ταψάκι και κάντε σχέδια με το μαχαίρι από πάνω. Ανακατέψτε ό,τι μείγμα έχει απομείνει σε ένα πυρέξ. Ψήστε το ταψάκι στο φούρνο για 30-40 λεπτά και το μπολ για 40-45 λεπτά.
  4. Όταν κρυώσουν τα κέικ, κάντε μία τρύπα στο κέντρο με ένα μαχαίρι. Απλώστε τη βουτυρόκρεμα για να το καλύψετε. Γεμίστε την τρύπα στο κέντρο με τη λιωμένη σοκολάτα αλλά και με τα σοκοφρετάκια. Μπορείτε να βάλετε αρκετή ποσότητα ώστε να εξέχουν και να κυλούν στο κέικ.