Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου
1 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1μιση κουταλιά της σούπας μέλι
1μιση κουταλιά της σούπας πάπρικα
1μιση κουταλιά της σούπας κύμινο
Για το γουακαμόλε:
1 μικρή σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
1 μικρό τσίλι
2 αβοκάντο κομμένα στη μέση
χυμό από 1 λάιμ
Για τη σάλτσα:
110 γραμ. σπόρια από ρόδι
1 μικρό τσίλι
1 κρεμμύδι
λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Για σερβίρισμα:
8-12 τορτίγιες
λίγη καυτερή σάλτσα
γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε το σκόρδο στο τηγάνι και προσθέστε τα φασόλια. Χύστε μέσα το μηλόξιδο, το μέλι και τα μπαχαρικά μαζί με λίγο αλάτι. Τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν όλα.
- Για να φτιάξετε το γουακαμόλε, φτιάξτε μία σκληρή πάστα από το σκόρδο, το κόλιανδρο και το τσίλι. Προσθέστε λίγο αλάτι και το χυμό από λάιμ.
- Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τηγανίστε για λίγο τις τορτίγιες. Ζεστάνετε το μείγμα με τα φασόλια.
- Για να σερβίρετε, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από τα φασόλια πάνω σε μία τορτίγια, μία κουταλιά γουακαμόλε, λίγη σάλτσα, λίγη καυτερή σάλτσα και γιαούρτι.