Υλικά:

2 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 αυγό

100 γραμ. τρίμματα φρυγανιάς

μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

4 φιλέτα σολομού

λίγο ελαιόλαδο

τα αγαπημένα σας λαχανικά για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψάκι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 20 λεπτά. Μην  ξεχάσετε να τις γυρίσετε από την άλλη πλευρά κάπου στα μισά.
  2. Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και ρίξτε τη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε την με πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
  3. Περάστε με λίγο λάδι ένα ταψάκι. Βουτήξτε τις λωρίδες ψαριού στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά και σερβίρετε με τις πατάτες και τα λαχανικά που σας αρέσουν.