Υλικά:

4 μεσαίες γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

8 φύλλα μέντας

225 γραμ. χαλούμι σε 4 φέτες

4 λωρίδες ψητή κόκκινη πιπεριά

1 λεμόνι στη μέση

λίγο βούτυρο

λίγο μαϊντανό

 

Εκτέλεση:

  1. Τρίψτε κάθε πατάτα με λίγο λάδι και αλάτι και καλύψτε τις με αλουμινόχαρτο.
  2. Ρίξτε το λάδι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα τη μέντα. Περάστε το χαλούμι μέσα από το μείγμα και τυλίξτε κάθε φέτα με μία λωρίδα κόκκινης πιπεριάς. Μπορείτε να τα συγκρατήσετε με καλαμάκι ή αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα ή στο μπάρμπεκιου για μισή ώρα τις πατάτες γυρίζοντας πλευρά στα μισά. Στο μεταξύ, ψήστε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρό. Ανοίξτε τις πατάτες, ρίξτε λίγο βούτυρο μέσα, ένα καλαμάκι πιπεριάς και λεμόνι.