Υλικά:

Μισό κιλό πατάτες, σε κομμάτια με τη φλούδα τους

2 ζωμούς λαχανικών

1 κιλό κολοκυθάκια

ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

100 γραμ. τσένταρ

λίγο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που τις καλύπτει και το ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει το νερό, καλύψτε και αφήστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και αφήστε την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε το κρεμμυδάκι και αφήστε για άλλα 5 λεπτά.
  2. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατέψτε μέσα το τσένταρ, ρίξτε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε και προσθέστε νερό, ανάλογα με την υφή της σούπας που θέλετε να έχει. Σερβίρετε με τριμμένο τσένταρ και πιπέρι ή μοσχοκάρυδο.