Πώς θα φτιάξετε τη δική σας μουστάρδα

Υπάρχουν δύο είδη σπόρων σιναπιού: οι κίτρι­νοι, που έχουν πιο απαλή γεύση, και οι μαύροι, που έχουν πιο έντονη γεύση
3 Φεβρουαρίου 2019 | 06:00

Υλικά για 1 φλιτζάνι

1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη

2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού

1/4 του φλιτζανιού νερό

2 κουταλιές λευκό ξίδι

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Σκεύη: Γουδί, μπολ, κουτάλα ή συρμάτινο αναδευτήρα, αεροστεγές βάζο

Εκτέλεση

1. Πρώτα χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί. Αν προτιμάμε η μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους «δουλεύουμε» λιγότερο.

2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά, και ύστερα ρίχνουμε και τους σπόρους.

3. Προσθέτουμε στο μείγμα το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.

4. Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Αν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version