Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

500 γραμ. γαλοπούλα (ιδανικά μπούτι)

1 σκελίδα σκόρδου

2 κονσέρβες τοματίνια ή κομμένες ντομάτες

300 ml ζωμό κοτόπουλο

400 γραμ. ζυμαρικά κοχύλια

250 γραμ. μασκαρπόνε

200 γραμ. τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά. Βάλτε τη γαλοπούλα και όταν πάρει χρώμα, προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλο μέχρι να βράσουν. Αφήστε να σιγοβράσουν μετά για 35-40 λεπτά.
  2. Όσο μαγειρεύεται η γαλοπούλα, βράστε τα ζυμαρικά και κρατήστε λίγο από το νερό. Βάλτε μέσα το μασκαρπόνε, 140 γραμ. τσένταρ και αλατοπίπερο ανακατεύοντας για να γίνει ένα μείγμα.
  3. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε τη σος σε ένα ταψάκι. Ανακατέψτε τη σος τυριού στα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο ταψάκι. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ και την παρμεζάνα και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.