Υλικά

100 – 150 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο

1/2 κουτ. γλυκού λάδι

5 – 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες. Αφαιρούμε τυχόν άσπρες ίνες.

Ρίχνουμε τις φέτες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά.

Τις βγάζουμε με προσοχή και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μπορούν να συντηρηθούν 2-3 ημέρες.