Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φιλέτο σολομού

Όλες οι οδηγίες που χρειάζεστε
6 Φεβρουαρίου 2019 | 06:00

Υλικά

1 κιλό φιλέτο σολομού (χωρίς το δέρμα)

2 κουταλιές χοντρό αλάτι

1 κουταλιά πράσινο πιπέρι (καλά κοπανισμένο)

1 κουταλιά ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το χοντρό αλάτι, τη ζάχαρη και το πράσινο πιπέρι και πασπαλίζετε το φιλέτο του σολομού και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού σε πλαστική μεμβράνη και την κλείνετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Κάθε 12 περίπου ώρες, ανοίγετε την πλαστική μεμβράνη και γυρίζετε το φιλέτο του σολομού, έτσι ώστε να έρθει σε επαφή η πάνω πλευρά με τα υγρά της μαρινάδας.

‘Οταν το φιλέτο είναι έτοιμο (έχει γίνει λίγο σκληρό και πιο λευκό), το κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού του τοστ ή σε πιάτο, σερβίροντάς το ως ορεκτικό με τη συνοδεία σάλτσας μουστάρδας με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαγιονέζας με ψιλοκομμένη κάππαρη και άνηθο.

Πρόσφατα Άρθρα
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version