Υλικά για 8 άτομα

10 καροτάκια

220 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

155 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια

250 γρ. καρδιές αγκινάρας

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 2 κουταλιές επιπλέον

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2½ φλιτζάνια ζωμό κότας

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κιλό στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι αρακά

1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους

1 κουταλιά άνηθο

1 κουταλιά βασιλικό

1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά

1½ κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πιπέρι

1/2 φλιτζάνι καλαμπο-κάλευρο

1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

3/4 φλιτζάνι γάλα σόγιας

1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Βυθίζετε τα κρεμμυδάκια σε βραστό νερό για 2΄ κι έπειτα σε κρύο. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και χαράζετε ένα «Χ» στο κάτω μέρος τους. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε τις αγκινάρες σε τέταρτα.

2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη μουστάρδα και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύετε για 1-2΄.

3. Προσθέτετε τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε το σκόρδο, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5΄, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, τις αγκινάρες, τον αρακά, την ντομάτα, τον άνηθο και τον βασιλικό. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε για 10΄. Ρίχνετε την ξινή κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί 23 x 33 εκ.

4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220˚ C.

5. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το καλαμποκάλευρο, το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το υπόλοιπο αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γάλα σόγιας, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το μέλι, και προσθέτετε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας.

6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω σ’ εκείνο της γαλοπούλας. Ψήνετε την πίτα για 40΄ περίπου, ώσπου να ροδίσει. Την αφήνετε για 10΄ να κρυώσει και κατόπιν σερβίρετε.