Υλικά:
170 γραμ. σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
10 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
280 γραμ. μανιτάρια
αλατοπίπερο
2 στήθη κοτόπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
110 γραμ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
- Βράστε τα σπαγγέτι. Στο μεταξύ, λιώστε το βούτυρο και το θυμάρι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να τηγανιστούν για λίγο μόνα τους (περίπου 15 λεπτά).Αφαιρέστε τα με ένα κουτάλι και αφήστε το βούτυρο με το θυμάρι στο τηγάνι. Προσθέστε λάδι
- Αλατοπιπερώστε τα δύο στήθη, ανεβάστε λίγο τη φωτιά και βάλτε τα στο τηγάνι. Αφήστε τα μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα και να πάρουν σκούρο χρώμα.Βγάλτε τα από το τηγάνι και καλύψτε τα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε όλο το κρασί. Βάλτε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, βγάλτε το θυμάρι από το τηγάνι και ρίξτε το ζεστό κρασί πάνω από το τυρί, ανακατεύοντας καλά. Όταν γίνουν τα σπαγγέτι, ρίξτε τα αμέσως πάνω στο μείγμα τυριού-κρασιού. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε κομμάτια.