Υλικά:

4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα, σε κομματάκια

2 κουταλιές της σούπας κάρι

1 κουταλάκι του γλυκού σος σόγιας

λίγο κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

λεμόνι για σερβίρισμα

Για τη σαλάτα:

2 καρότα

μισό αγγούρι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Ρίξτε το σολομό στο μπλέντερ με το κάρι, τη σόγια και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Βγάλτε το και φτιάξτε 4 μπιφτέκια. Τηγανίστε τα για 4-5 λεπτά κάθε πλευρά.

Στο μεταξύ, κόψτε σε λεπτές λωρίδες το καρότο και το αγγούρι. Ρίξτε μέσα το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και προσθέστε το κόλιανδρο. Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και συνοδεύστε με καστανό ρύζι.