Υλικά για 10 κρέπες

Bασική ζύμη

3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

2 αυγά

Γέμιση της κρέπας

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

1 φλιτζάνι τυρί κότατζ

4 κουταλιές ζάχαρη

200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα

1 φλιτζάνι κονιάκ

100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βασική ζύμη

Aνακατεύουμε με προσοχή το γάλα με το αλεύρι, για να μη σβολιάσει. Xτυπάμε λίγο τα αυγά με το πιρούνι και τα ρίχνουμε στο μείγμα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά. Ψήνουμε τις κρέπες (διαμέτρου 15 εκ. η κάθε μία) σε κρεπιέρα ή στο τηγάνι.

Γέμιση κρέπας

Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε για 10 λεπτά στο κονιάκ. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο μίξερ. Aνακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.