Η πιο εύκολη συνταγή για πανακότα

Δεχρειάζεται ψήσιμο, όπως η κλασική
22 Φεβρουαρίου 2019 | 06:00

Υλικά για 5 μερίδες

500 γρ. γάλα.

500 γρ. κρέμα γάλακτος.

3-4 φύλλα ζελατίνης.

130-150 γρ. ζάχαρη.

1 φυσίγγιο βανίλια.

100 γρ. λικέρ αμαρέττο.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγη ποσότητα από το γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα κουζίνας και στο τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σίτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες .

Ξεφορμάρουμε όπως τις κρέμες καραμελέ με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και λίγο σιρόπι της αρεσκείας μας (φράουλας,καραμέλας , φραγκοστάφυλου βύσσινου).

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version