Υλικά:
Μισό κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
4 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
140 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
75 γραμ. βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδου
200 γραμ. έτοιμη ξινή κρέμα
μισό ματσάκι μαϊντανό
σαλάτα ή πατάτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τα φιλέτα ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη και χτυπήστε τα με έναν πλάστη για να γίνουν λεπτά. Κόψτε το σε μπουκιές.
- Βάλτε το αλεύρι, τα αυγά και τη γαλέτα σε 3 διαφορετικά πιάτα. Αλατοπιπερώστε το αλεύρι και βάλτε το κοτόπουλο μέσα, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάλτε το σε ένα ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώστε βούτυρο, ρίξτε το σκόρδο και τηγανίστε το για 3-4 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε την ξινόκρεμα και τον περισσότερο μαϊντανό μαζί μα αλατοπίπερο. Σερβίρετε με τη σος, σαλάτα ή πατάτες.