Υλικά:

100 γραμ. μπισκότα τύπου digestive

85 γραμ. ψημένα αμύγδαλα

85 γραμ. λιωμένο βούτυρο

250 ml γιαούρτι

750 γραμ. μασκαρπόνε

2 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

250 ml μέλι

φρούτα για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τρίψτε τα μπισκότα και τα περισσότερα αμύγδαλα σε μία πλαστική τσάντα τροφίμων και χτυπήστε με έναν πλάστη. Ανακατέψτε με το βούτυρο, και πιέστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μακσαρπόνε, μετά χτυπήστε τα αυγά, ένα τη φορά. Προσθέστε τα ξύσματα και το περισσότερο μέλι. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα, καλύψτε χαλαρά με  αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
  3. Για σερβίρισμα, γαρνίρετε με αμύγδαλα, το υπόλοιπο μέλι και φρέσκα φρούτα.