Υλικά για 4 μερίδες

3 μεγάλες πατάτες

1 μικρή ντομάτα

1 μικρό κρεμμύδι

1 πιπεριά

2-3 κλαδάκια μαϊντανό

7-8 ελιές

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 κουταλιά μουστάρδα

Χυμό ενός λεμονιού

1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση

Kόψτε την πατάτα σε μεγάλους κύβους και βράστε τη για 20 περίπου λεπτά. Σουρώστε την και αφήστε τη σε μπολιέρα να κρυώσει. Kόψτε την ντομάτα και την πιπεριά σε κυβάκια. Tρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Aνακατέψτε την πατάτα με τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά που ετοιμάσατε. Xτυπήστε στο μπλέντερ τα υγρά υλικά και περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα. Πασπαλίστε τη με τη ρίγανη και αφήστε τη για λίγο στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.