Υλικά:

50 ml ελαιόλαδο

2 ματσάκια μάραθο

2 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδου

2 κόκκινα τσίλι

4 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας

250 γραμ. μπέικον

350 γραμ. φουσίλι

280 γραμ. μανιτάρια

λίγο μαϊντανό

τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Βάλτε νερό να βράζει με λίγο λάδι. Ανάψτε το μάτι και τηγανίστε το μάραθο και το κρεμμύδι για 15 περίπου λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι για άλλο 1 λεπτό και προσθέστε τον πουρέ ντομάτας. Ρίξτε το μπέικον για 5-6 λεπτά. Βράστε τα μακαρόνια, ρίξτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και καλύψτε το για 8 λεπτά

Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε λίγο από το νερό στη σάλτσα. Ρίξτε και το υπόλοιπο λάδι μαζί με την παρμεζάνα