Υλικά:
50 ml ελαιόλαδο
2 ματσάκια μάραθο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδου
2 κόκκινα τσίλι
4 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
250 γραμ. μπέικον
350 γραμ. φουσίλι
280 γραμ. μανιτάρια
λίγο μαϊντανό
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Βάλτε νερό να βράζει με λίγο λάδι. Ανάψτε το μάτι και τηγανίστε το μάραθο και το κρεμμύδι για 15 περίπου λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι για άλλο 1 λεπτό και προσθέστε τον πουρέ ντομάτας. Ρίξτε το μπέικον για 5-6 λεπτά. Βράστε τα μακαρόνια, ρίξτε τα μανιτάρια στο τηγάνι και καλύψτε το για 8 λεπτά
Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε λίγο από το νερό στη σάλτσα. Ρίξτε και το υπόλοιπο λάδι μαζί με την παρμεζάνα