Υλικά για 6-8 μερίδες
600 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/2 κιλό λουκάνικα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους
2 φλ. μαλακό τυρί, τριμμένο
6 αυγά
1/3 φλ. γάλα
1/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, μαγειρέψτε τους κύβους πατάτας σε καυτό, αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τις να κρυώσουν.
Αφαιρέστε το περίβλημα από το λουκάνικο. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και τηγανίστε το λουκάνικο μέχρι να γίνει καφέ. Αφήστε λίγο από το λίπος του στο τηγάνι.
Μαγειρέψτε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα. Ρίξτε τα σε ένα ταψί μαζί με τα λουκάνικα και τις πατάτες.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και το πιπέρι και ρίξτε το μείγμα στο ταψί. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί και ανακατέψτε έτσι ώστε να συνδυαστούν όλα.
Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε!