Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες

1 κ.σ. λάδι σουσαμιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

3 κ.σ. κορν φλάουρ

7 κ.σ. αλεύρι

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

Λάδι για μαγείρεμα

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

6 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι

1/2 φλιτζάνι νερό

Σουσάμι-φρυγανισμένο

Εκτέλεση

Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες.

Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σουσάμι και το ελαιόλαδο, προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορείτε να τα αφήσετε στη μαρινάδα για λίγες ώρες αν έχετε χρόνο).

Σκουπίστε το κοτόπουλο.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.

Συνδυάστε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα αλευριού (μη βάζετε όλο το κοτόπουλο ταυτόχρονα, χωρίστε το σε μερικές παρτίδες). Φροντίστε να το καλύψετε με το αλεύρι καλά, μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, συνδυάστε το μέλι, τη σάλτσα τσίλι, την κέτσαπ και το νερό, βράστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχιά η σάλτσα.

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το τηγανισμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια πασπαλίστε με το σουσάμι.