Γαλλικά μαντλέν

Η πιο λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπισκότα
9 Μαρτίου 2019 | 06:00

Υλικά για περίπου 50 μαντλέν

250 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

5 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

20 γρ. μέλι

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

50 γρ. κακάο, σε σκόνη

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και κρατήστε το στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε στο μίγμα των αυγών το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και κατόπιν αφήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε τα ειδικά φορμάκια για μαντλέν (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ατομικά φορμάκια για κέικ και να βάλετε μικρότερη ποσότητα ζύμης). Γεμίστε με τη ζύμη και ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version