Υλικά:

140 γραμ. βούτυρο

175 γραμ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά

225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γραμ. κακάο

¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα

250 γραμ. γιαούρτι

 

Για διακόσμηση:

300 γραμ. ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

3-4 κουταλιές βραστό νερό

50 γραμ. λευκή σοκολάτα, 50 γραμ. γάλακτος και 50 γραμ. μαύρη σε τετράγωνα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψάκι 18 επί 28 εκατοστά. Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα μίξερ μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας ταυτόχρονα.
  2. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακό και τη μαγειρική σόδα. Ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα και βάλτε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
  3. Για το γλάσο, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο σε ένα μπολ, ρίξτε το βούτυρο και 2 κουταλιές βραστό νερό. Αν είναι πολύ σκληρό, αραιώστε με λίγο νερό. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ με ένα μαχαίρι.
  4. Λιώστε τις σοκολάτες σε 3 διαφορετικά μπολ στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχήματα με κορνέ ή να φτιάξετε το όνομα του παιδιού πάνω στην τούρτα.