Υλικά για 2 βάζα των 500 ml
1 κιλό μικρά μανιτάρια
1 λίτρο λευκό ξίδι
1 λίτρο νερό
4 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές αλάτι
6 κλωναράκια θυμάρι
2 καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και σκουπίζετε αμέσως ένα-ένα τα μανιτάρια. Βράζετε το ξίδι με το νερό, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στεγνώνετε προσεκτικά. Μοιράζετε τα μανιτάρια στα 2 βάζα και προσθέτετε σε κάθε βάζο από 2 φύλλα δάφνης, 1 πιπερίτσα (προαιρετικά), 3 κλωναράκια θυμάρι και τα σκεπάζετε με ελαιόλαδο. Κλείνετε τα βάζα και τα αφήνετε για 15 ημέρες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.