Υλικά:
1 μεγάλο κουνουπίδι σε κομμάτια
500 ml γάλα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
50 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. τριμμένο τσένταρ
2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα φρυγανιάς
Εκτέλεση:
- Βράστε σε μία κατσαρόλα το κουνουπίδι για 5 λεπτά. Σουρώστε και βάλτε το σε ένα ταψάκι. Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα 500 ml γάλα, 4 κουταλιές αλεύρι και 50 γραμ. βούτυρο. Ανακατέψτε όσο λιώνει το βούτυρο και μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν έχει πυκνή υφή.
- Κλείστε το μάτι, ρίξτε το περισσότερο τσένταρ και χύστε το πάνω από το κουνουπίδι. Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και το τρίμμα φρυγανιάς. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.