Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι σε κομμάτια

500 ml γάλα

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

50 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. τριμμένο τσένταρ

2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα φρυγανιάς

 

Εκτέλεση:

  1. Βράστε σε μία κατσαρόλα το κουνουπίδι για 5 λεπτά. Σουρώστε και βάλτε το σε ένα ταψάκι. Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Ξαναβάλτε στην κατσαρόλα 500 ml γάλα, 4 κουταλιές αλεύρι και 50 γραμ. βούτυρο. Ανακατέψτε όσο λιώνει το βούτυρο και μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν έχει πυκνή υφή.
  3. Κλείστε το μάτι, ρίξτε το περισσότερο τσένταρ και χύστε το πάνω από το κουνουπίδι. Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και το τρίμμα φρυγανιάς. Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.