Υλικά για μία φόρμα κέικ (περίπου ½ κιλό)

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι μαλακό

1/3 φλιτζανιού κακάο

1/2 φλιτζανιού ζάχαρη

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι αλάτι

1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη μαλακή

2 βανίλιες

1 φλιτζάνι νερό (ή γάλα)

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το νερό (ή το γάλα) και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Ψήνουμε στους 160 οC για 20 περίπου λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.