Υλικά:

Μαλακό ψωμί σε φρατζόλα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό

2 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη μουστάρδα

2 χούφτες σπανάκι baby

8 καρδιές αγκινάρας

250 γραμ. ψητές κόκκινες πιπεριές

8 φέτες προσούτο

λίγο βασιλικό

125 γραμ. μοτσαρέλα σε φέτες

μισό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

 

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε το καρβέλι σε φέτες κατά μήκος και ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις σε ένα ταψάκι με την κόρα προς τα πάνω και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε για λίγα λεπτά.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό, το σκόρδο και τη μουστάρδα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Βγάλτε από το φούρνο το ψωμί και απλώστε στην κάτω πλευρά τη μισή σάλτσα περίπου.
  3. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις ξεκινώντας με το σπανάκι, μετά με την αγκινάρα, τις φέτες πιπεριάς, το προσούτο, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα και τέλος το κρεμμύδι. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα και κλείστε με μία φέτα ψωμί. Πιέστε το σάντουιτς για να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Τυλίξτε το μισό με αντικολλητικό χαρτί για να σταθεροποιηθεί. Μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο όλο το βράδυ.