Υλικά:

100 γραμ. καστανή ζάχαρη

450 γραμ. φράουλες κομμένες στη μέση

8 φύλλα μέντας

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε  τη ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Μην το αφήσετε να βράσει.
  2. Ρίξτε τις φράουλες στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές. Ρίξτε μέσα το σιρόπι και τα φύλλα μέντας και ανεβάστε το μάτι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και σουρώστε. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά ξανά ψυγείο. Σερβίρετε σε ποτήρια.