Υλικά:
100 γραμ. καστανή ζάχαρη
450 γραμ. φράουλες κομμένες στη μέση
8 φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
- Βάλτε τη ζάχαρη και 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Μην το αφήσετε να βράσει.
- Ρίξτε τις φράουλες στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές. Ρίξτε μέσα το σιρόπι και τα φύλλα μέντας και ανεβάστε το μάτι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και σουρώστε. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά ξανά ψυγείο. Σερβίρετε σε ποτήρια.