Υλικά:

250 γραμ. καπνιστό μπέικον

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

25 γραμ. βούτυρο

300 γραμ. ρύζι για ριζότο

μισό ποτήρι λευκό κρασί

150 γραμ. τοματίνια

700 ml ζωμό κότας

50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τηγανίστε το μπέικον και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι με το βούτυρο για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το κρασί μέχρι να απορροφηθεί.
  2. Προσθέστε τα τοματίνια και το ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα το ρύζι. Καλύψτε και ψήστε στο φούρνο για 18 λεπτά. Ρίξτε μέσα την παρμεζάνα και σερβίρετε.