Υλικά:
250 γραμ. καπνιστό μπέικον
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
25 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. ρύζι για ριζότο
μισό ποτήρι λευκό κρασί
150 γραμ. τοματίνια
700 ml ζωμό κότας
50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τηγανίστε το μπέικον και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι με το βούτυρο για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το κρασί μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέστε τα τοματίνια και το ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα το ρύζι. Καλύψτε και ψήστε στο φούρνο για 18 λεπτά. Ρίξτε μέσα την παρμεζάνα και σερβίρετε.