Υλικά για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
800 γραμμάρια ντομάτες σε κομμάτια
2 κουταλιές βαλσαμικό
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια ρίγανη
αλατοπίπερο
Για το λάχανο:
15 φύλλα λάχανο
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
¼ φλιτζάνι λευκό ρύζι
¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Βράστε το λάχανο για 1 λεπτό σε μία κατσαρόλα.
- Φτιάξτε τη γέμιση: ανακατέψτε τον κιμά, 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
- Κόψτε με ένα μαχαίρι τα σκληρά μέρη των φύλλων λάχανου και βάλτε 1/3 φλιτζάνι γέμιση στο τέλος κάθε φύλλου και τυλίξτε τα προσεκτικά. Βάλτε τα πάνω στη σάλτσα στο ταψί και ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά ώστε να ψηθούν καλά το ρύζι και ο κιμάς. Γαρνίρετε με μαϊντανό.