Πώς επηρεάζεται η σχέση με το σύντροφο όταν περιμένετε παιδί;

Εκτός από αμοιβαίο ενθουσιασμό για τον ερχομό του μωρού, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν και κάποιες δυσκολίες
31 Μαρτίου 2019 | 06:08

Η εγκυμοσύνη είναι η καταλληλότερη περίοδος για να δουλέψετε το χτίσιμο μιας ακόμα πιο τρυφερής σχέσης, να την δυναμώσετε και να περάσετε μαζί το μεταβατικό στάδιο πριν τον τοκετό και τις προκλήσεις που φέρνει η μητρότητα και η πατρότητα. Αυτή η περίοδος επιφέρει επίσης ορμονικές αλλαγές που δημιουργούν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και φυσικά αλλάζει ο τρόπος που βλέπετε το σώμα και την εικόνα σας γενικότερα.

 

Αν είστε έγκυος, μην εκπλαγείτε αν:

Είστε πιο ευάλωτη και χρειάζεστε περισσότερη υποστήριξη από το συνηθισμένο.

Νιώθετε ότι εσείς ενδιαφέρεστε περισσότερο από το σύντροφό σας για την εγκυμοσύνη.

Έχετε μειωμένη ή αυξημένη διάθεση για σεξ σε σχέση με πριν.

Όσον αφορά στην έλλειψη σύνδεσης του πατέρα με το αγέννητο μωρό, αυτό είναι κάτι που αλλάζει με το πέρασμα των μηνών. Όταν το παιδί κάνει πιο αισθητή την παρουσία του με κλωτσιές και κινήσεις, ο πατέρας αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο ότι πλησιάζει η ώρα που θα το δει. Το ίδιο ισχύει και για τις μελλοντικές μαμάδες.

Εκτός από αμοιβαίο ενθουσιασμό για τον ερχομό του μωρού, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν και κάποιες δυσκολίες, με πιο συνηθισμένες τις ακόλουθες:

Μπαίνει ένα νέο πρόσωπο μέσα στη σχέση και η προσπάθεια για διατήρηση της παλαιάς κατάστασης προκαλεί εκνευρισμό.

Μπορεί να υπάρχει άγχος για το αν είναι η σωστή στιγμή λόγω της καριέρας ή λόγω φόβου της απώλειας της ανεξαρτησίας σας.

Υπάρχει άγχος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κάποιος από τους δύο έχει περισσότερη/λιγότερη ερωτική επιθυμία.

Το πώς νιώθει η έγκυος για το σώμα της επηρεάζει τόσο την ίδια όσο και τη σχέση της με το σύντροφο.

 

Πώς θα έχετε μία υγιή σχέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να μιλήσετε ανοιχτά και να βελτιώσετε τη μεταξύ σας επικοινωνία. Μιλήστε για το πώς νιώθετε για την έλευση του μωρού και μην φοβηθείτε να αναφέρετε και τα αρνητικά σημεία. Συζητήστε για τα όνειρα που έχετε, τις προσδοκίες, τις παραδόσεις και για τις φαντασιώσεις που ίσως έχετε ήδη για τη νέα φάση ζωής που μπαίνετε. Αποφύγετε παρεξηγήσεις με το να πείτε σε τι φάση είστε από σεξουαλική άποψη.

Η επικοινωνία ίσως ενέχει δυσκολίες αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Ζητήστε τη γνώμη ή τη βοήθεια ενός ειδικού ή παρακολουθήστε μαζί μαθήματα τοκετού για να έρθετε πιο κοντά. Επίσης, μην ξεχνάτε τα πρακτικά θέματα, όπως είναι η αποταμίευση αλλά και το μοίρασμα στις δουλειές του σπιτιού.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version