- Αλλάξτε την υφή, αλλά όχι τη γεύση. Όταν φτιάχνετε ένα γεύμα για όλη την οικογένεια, κάντε λίγο έξτρα για το μωρό χωρίς μπαχαρικά. Έτσι αλλάζετε μόνο την υφή των τροφών που ήδη κατανάλωνε.
- Πάρτε ένα ψαλιδάκι τροφών. Είναι πιο πρακτικό και γρήγορο από τα μαχαιροπίρουνα και μπορείτε να κάψετε οποιοδήποτε φαγητό σε μικρές μπουκιές.
- Προσοχή με τα υπολείμματα. Οι τροφές που μένουν στο ψυγείο περισσότερο από 3 ημέρες, χάνουν τα θρεπτικά στοιχεία τους. Πάντα να επιλέγετε τα φρέσκα. Κρατήστε το καλύτερο για το τέλος. Παρουσιάστε τις νέες τροφές στην αρχή ώστε να είναι περισσότερο πεινασμένο και να δώσει περισσότερες πιθανότητες στα φρούτα και τα λαχανικά/
- Δώστε το καλό παράδειγμα. Αν τρώτε το ίδιο φαγητό και την ίδια ώρα με το παιδί, είναι πιο πιθανό να κάνει αυτό που κάνετε κι εσείς.
- Σκεφτείτε ότι μπορεί να βγάζει δόντια. Αν βλέπετε ότι σπρώχνει από μπροστά του τις μπουκιές που του δίνετε, μπορεί να το κάνει επειδή πονάνε τα ούλα του. Αν είναι αυτή η περίπτωση, ξαναγυρίστε το στον πουρέ.
- Δείξτε υπομονή. Το παιδί δεν θα λατρέψει όλες τις τροφές από την πρώτη δοκιμή,
- Μην βάζετε τεράστιες ποσότητες. Λίγες μικρές μπουκιές αρκούν για να κάνετε την αρχή κατά την περίοδο της μετάβασης.