Υλικά:
6 πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου
1μιση φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά θυμάρι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι και κόκκινο πιπέρι
1μιση φλιτζάνι τριμμένο τυρί
μισό φλιτζάνι παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε μία λεκανίτσα με νερό για να μην αλλάξουν χρώμα.
- Δε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε βούτυρο. Σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Απλώστε μία στρώση πατάτες και ρίξτε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Ρίξτε τις υπόλοιπες πατάτες και κρέμα για να κάνετε άλλες δύο στρώσεις. Προσθέστε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε το, προσθέστε την παρμεζάνα και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά.