Υλικά:
1 κιλό πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλεύρι
αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση:
Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε κάθε μία σε 4 άνισα κομμάτια. Ρίξτε τις σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Ρίξτε αλάτι και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
Στο μεταξύ, ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί μέσα στο φούρνο για λίγα λεπτά. Σουρώστε τις πατάτες, ρίξτε τους το αλεύρι και κουνήστε τις για να πάει παντού. Βάλτε προσεκτικά τις πατάτες μέσα στο ταψί έτσι ώστε να πάρουν παντού λάδι και ψήστε για 15 λεπτά, βγάλτε από το φούρνο για να τις γυρίσετε, ψήστε για άλλο τόσο και αφήστε παραπάνω μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.