Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2μιση φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
¾ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Φτιάξτε τη ζύμη: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη.
- Απλώστε τη ζύμη στο ταψί μέχρι να γίνει επίπεδη και ψήστε φια 18-20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
- Φτιάξτε τη γέμιση: σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Ρίξτε την πάνω από τη ζύμη και ξαναβάλτε στο φου΄ρνο για 20 λεπτά. Βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.